Boligkøb.

Herunder lidt råd og information om køb af hus. Tager man kontakt til en boligadvokat, er det advokaten der er tovholder i hele processen. Det kan være en betryggende hjælp hvis man feks køber hus for første gang.

 • Find din bolig, men find først pengene! Kontakt din bank og få lavet et budget og se hvor meget du kan tillade dig at købe hus for. Det giver dig et realistisk billede af hvilken prisklasse du kan købe hus for og hvad du ikke skal bruge tid på.
 • Når du har fundet den bolig du gerne vil købe, undersøg markedet for at se om prisen er rimelig. I mange tilfælde kan du forhandle et betragteligt afslag i prisen. Skriv ikke under på en købsaftale uden du har et advokatforbehold i aftalen.
 • Få gennemgået købsaftalen med din boligadvokat, der vil guide dig videre og sikre at du er korrekt vejledt i hele processen.
 • Når købsaftalen underskrives skal du deponere udbetalingen, og din bank stiller garanti for resten af købesummen. Din advokat skal nok hjælpe dig igennem dette også.
 • Nu kan der skrives skøde, hvilket du kan læse mere om her.
 • Når tiden er inde til overtagelse, skal der aflæses forbrugsmålere mm der laves desuden en refusionsopgørelse, som er den måde man holder rede på betalte og ubetalte ydelser i overgangsfasen.
 • Flyt ind og nyd din nye bolig, opstår der efterfølgende juridiske problemer i forbindelse med handelen, kan du tage kontakt til din boligadvokat der hjælper med det også.

Boligsalg

Herunder lidt gode råd til et godt hussalg.

 • Når du har besluttet dig for at sælge dit hus, kan du gøre en del for at du nu også får den pris det kan koste og at salget går så hurtigt som muligt. Kontakt altid 2 -3 forskellige ejendomsmæglere og få deres bud på hvad det kan koste. Forsøg selv at sætte dig ind i markedet og vær realistisk i prissætningen. Det kan godt være en mægler mener huset kan koste langt mere end de andre mæglere mener, men det kan være måden at få dig som kunde på. Tjek selv priser og brug din sunde fornuft og lyt til mæglernes argumenter.
 • Få huset gjort i stand. Nej du behøves ikke hovedrenovere det, men simpel oprydning overalt er givtig, ligesom maling i lyse farver kan højne værdien uden du skal investere for meget.
 • Skil dig af med indbo der bare står og fylder. Du har måske haft lyst længe til at smide det gamle arvestykke skab ud, og nu er lejligheden til at få det gjort. Købere kan ikke lide overfyldte huse. Ryd op og ryd ud også i garagen og udhuset. Er der rodet tror købere at rodet følger med.
 • Lav de små reparationer der måtte være. Det er typisk blot et spørgsmål om at få det gjort og koster ikke meget. Det kan være en låge der hænger, en dør der knirker, en kontakt der ikke duer eller en flise der vipper. Nemme opgaver der højner chancen for et salg.
 • Få det gjort pænt rundt om huset og i haven. Lige såvel ude som inde gælder det at der ikke skal ligge noget og rode. Slå græsset og fej fliserne, fjern evt legetøj der roder rundt på hele grunden. Osv.

Når huset er klar til salg og du har en mægler til at sælge det bør du tage kontakt til en dygtig boligadvokat der hjælper dig videre med dokumenter og alle juridiske aspekte