Skødeskrivning i Horsens

Skødet er det stykke papir man sender til tinglysning for at få registreret sin ejendomsret over den ejendom man har købt. Med andre ord, er det et dokument der fortæller offentligheden, at man er den retmæssige ejer af huset.

Der er i tinglysningsloven nogle krav som skødet skal opfylde. Så man kan altså ikke bare skrive et par linjer om ejendommen og så tro at det bliver godkendt.

Et skøde indeholder kun de vigtigste data, som, hvem sælger er og hvem køber er, hvilken ejendom der er handlet, hvilken dato og til hvilken pris.  Der er to betegnelser for skøder, et betinget skøde og et endeligt skøde. Et betinget skøde er betinget af at begge parter kan godkende det. Typisk er et skøde betinget indstil betaling har fundet sted. Det endelige skøde er afslutningen på handelen og når det er på plads kan købesummen udleveres til sælger.

Alle må skrive et skøde, men det skal overholde krav som kan være svære at sætte sig ind i Det er der det kan være en god ide at gøre brug en god boligadvokat.

Købsaftale

Købsaftalen er mere omfattende end skødet. I en købsaftale ar alle vilkår nedskrevet, så som pris, overtagelsesdato, specielle vilkår, hvad der medfølger af feks hvidevarer etc. En købsaftale er bindende for begge parter bortset fra en fortrydelsesret på 6 dage.

En boligadvokat hjælper med gennemgang af vilkår i en købsaftale og sikrer at alt er som man ønsker det skal være.